Modificare: Catedrala Mitropolitana de pe murala din Complexul Studentesc din Timisoara are cruci Foto

Modificare: Catedrala Mitropolitana de pe murala din Complexul Studentesc din Timisoara are cruci Foto

- in Cultura, Locale, Slider, Social, Stiri
0
Memoriile Cetatii, Timisoara, luni 23 noiembrie 2020. foto: Sebastian Tataru/Memoriile Cetatii/Timisoara2023

Pictura murală ”Fortificații”, realizată pe fațada unui cămin din Complexul Studențesc din Timișoara, a fost modificată, după ce au apărut numeroase discuții ca urmare a faptului că nu au fost incluse și crucile de pe Catedrala Mitropolitană.

Astfel, Asociația Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021 a informat, astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă, că realizatorul picturii, Lucian Sandu Milea, a decis să completeze pictura cu crucile de pe lăcașul de cult.

Lucian Sandu Milea s-a reîntors în Timișoara pentru a completa pictura murala stilizată din zona căminelor studențești, intitulată „Fortificații”. Conștient de emoția negativă și de neînțelegerea provocată fără intenție, artistul a dorit să completeze lucrarea pentru a opri dezbaterile create în jurul acesteia. Reprezentarea bisericilor în pictura murală este integrată într-o viziune de ansamblu asupra orașului, în care memoria zidurilor medievale a rămas încă întipărită în arhitectura urbană actuală, clădirea bisericii fiind inserată în prelungirea acestora. Asociația Timișoara Capitală Europeană a Culturii a susținut dorința artistului, punându-i la dispoziție mijloacele tehnice, sperând totodată că dezbaterea stârnită să ducă la deschiderea pe care dorim să o păstrăm unii față de ceilalți și la schimbul de opinii despre valorile care ne definesc”, au informat reprezentanții asociației.

„Fortificații” este un proiect realizat în cadrul programului Memoriile Cetăţii, implementat de Asociaţia Timişoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, cu sprijinul Primăriei Timişoara şi al consiliului local, prin intermediul programului cultural prioritar „Timişoara. Capitală Europeană a Culturii”, parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2020.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *