Modernizarea cinematografului Studio costă aproape 20 de milioane de lei

Modernizarea cinematografului Studio costă aproape 20 de milioane de lei

- in Administratie, Cultura, Locale, Stiri
0

Se fac pași importanți cu scopul transformării cinematografului Studio într-unul de artă. În această săptămână, în ședința Consiliului Local Timișoara, a fost aprobat un proiect de hotărâre privind aprobarea investiției în valoare de aproape 18 milioane de lei referitoare la reabilitarea cinematografului.

Dacă în vară s-au derulat o serie de întâlniri cu reprezentanți ai sectorului de producție film, jurnalism, foto, animație pentru definitivarea conceptului, în toamnă s-a lucrat intens la finalizarea proiectului DALI. Astfel, la final de an, s-a obținut avansarea proiectului și aprobarea, de către Primăria Municipiului Timișoara, a indicilor necesari pentru reabilitarea Cinematografului Studio. La începutul anului 2020 se va finaliza și cea de-a doua parte a proiectului de arhitectură, respectiv Proiectul Tehnic și documentația pentru solicitarea Autorizației de Construcție, urmând ca în primăvară să se demareze achiziția pentru lucrările de construcție și intervențiile de restaurare“, au informat administratorii paginii de Facebook Cinema Studio Timișoara.

Proiectul de arhitectură este realizat de biroul de arhitectură Atelier21, cu finanțarea Groupama Asigurari. Acesta va fi donat Primăriei Municipiului Timișoara pentru a putea fi aprobat și implementat în mod asumat.