Mizerie, insecte vii și produse expirate. Restaurantele Merlot și Yugoslavia, închise de Protecția Consumatorilor

Mizerie, insecte vii și produse expirate. Restaurantele Merlot și Yugoslavia, închise de Protecția Consumatorilor

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Mizerie, insecte vii și produse expirate în două restaurante din Timișoara. Inspectorii Protecției Consumatorilor au au amendat și au dispus oprirea temporară a activității pentru restaurantele Merlot și Yugoslavia.

Este inacceptabil cum înțeleg anumiți operatori economici să-și desfășoare activitatea. Mizeria,insectele și produsele neconforme nu au nici o justificare!“, spune inspectorul șef adjunct al CJPC Timiș, Mihai Alin Gubandru.

Astfel că, au fost aplicate două amenzi contravenționale în cuantum de 20.000 de lei și un avertisment. De asemenea, s-a dispus oprirea temporară de prestări servicii pană la remediere pentru ambele unități și oprirea definitivă de la comercializare și retragerea de la consumul uman al produselor neconforme.

Principalele abateri de la legislație constate: prezența insectelor vii și moarte în blocul alimentar (bucătărie); produse preparate și materii prime lipsite în totalitate de elemente de identificare-caracterizare necesare determinării conformității acestora; diverse preparate cu modificări organoleptice; nerespectarea condițiilor de depozitare recomandate de producător; spațiu de preparare insalubru; spații de depozitare,refrigerare ,congelator neigienizate; legume fructe depreciate; materii prime în afara datei limite de consum.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *