Mitropolitul Banatului: NASA să înființeze o filială în România, astfel încât geniile să nu mai plece în străinătate

Mitropolitul Banatului: NASA să înființeze o filială în România, astfel încât geniile să nu mai plece în străinătate

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0
mitropolitul banatului

Mitropolitul Banatului i-a făcut o propunere Ministrului Educației, miercuri seara, la Timișoara, astfel încât tinerii valoroși să nu mai plece din România. Astfel, IPS Ioan Selejan a declarat, la deschiderea oficială a Olimpiadei de Matematică, că NASA ar trebui să deschidă o filială în România.

“Elevii de la olimpiadă sunt deja niște ținte ale marilor universități din lume. Mă bucur de fiecare dată când văd la televizor venind încărcați de medalii elevii noștri din străinătate. Putem spune că matematicienii români fac parte din corpul înalt diplomatic al României. Și pentru ca acești tineri să nu rămână departe de Carpați, știu că mulți dintre ei visează să ajungă la NASA, dar până să ajungă la NASA, vă sugerez o idee, domnule ministru, poate dă Dumnezeu, să vorbiți cu cei de la NASA să înființeze o filială de studiu în matematică în România, că vor atrage una dintre cele mai mari investiții în spațiul nostru românesc”, a propus mitropolitul Banatulului.

Pe de altă parte, ministrul Educației, Pavel Năstase, a precizat că actualul Guvern încearcă să găsească soluții astfel încât tinerii valoroși din România să nu mai plece în străinătate.

Aproximativ o mie de elevi, profesori și părinți participă, în aceste zile, la Olimpiada Națională la Matematică, organizată la Timișoara.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *