Mitropolitul Banatului, în pastorala la Învierea Domnului: “Iertați-vă, iubiți-vă, mângâiați-vă și ajutați-vă”

Mitropolitul Banatului, în pastorala la Învierea Domnului: “Iertați-vă, iubiți-vă, mângâiați-vă și ajutați-vă”

- in Actualitate, Locale, Stiri
0
mitropolitul banatului

Mitropolitul Banatului a transmis, şi în acest an, mesajul său cu ocazia Învierii Domnului. Astfel, IPS Ioan Selejan ne vorbeşte în pastorala de Paşti despre fericire, moarte, dar şi despre importanţa luminii Învierii.

Lumina Învierii este mai presus de lumina soarelui, iar dacă lumina soarelui se va sfârși, lumina Învierii va rămâne veșnic. Lumina Învierii este bucurie în Duhul Sfânt. Această lumină omul nu o poate vedea decât cu ochii săi duhovnicești. Așa cum la lumina soarelui cresc florile câmpului, tot așa la lumina Învierii, prin Duhul Sfânt, cresc sufletele oamenilor. Lumina Învierii este dătătoare de viață, dar nu orice fel de viață, ci viață veșnică”, spune Mitropolitul Banatului.

IPS Ioan Selejan ne încurajează ca de Paşti să iertăm celor care ne-au greşit. “Prin Învierea Sa, Fiul lui Dumnezeu ne-a smuls din brațele timpului și ne-a așezat pe aripile veșniciei. Hristos a fost o Persoană reală, a fost împuns cu sulița, iar din trupul Lui a curs sânge. Candela care s-a aprins la Învierea lui Hristos nu se va stinge niciodată, pentru că în ea a pus Hristos nu untdelemn, ci Sângele Său. Candela Sângelui luminează veșnicia“, mai spune mitropolitul Banatului.

IPS Ioan Selejan ne mai transmite că Hristos ne-a dăruit, prin patima şi moartea sa, dreptul la veşnicie, drept care impune şi o mare responsabilitate: a răspunde în veșnicie de tot ce ai făcut pe acest pământ. “Mare este taina Învierii: moartea naște viață! Dacă până la Hristos mormântul era ușa casei morții, de acum el devine ușa Raiului. Moartea este doar o lacrimă pe obrazul istoriei. Prin Jertfa Sa pe Cruce, Hristos Domnul ne-a redat bucuria vieții și darul de a dobândi viața veșnică. Iertați-vă, iubiți-vă, mângâiați-vă și ajutați-vă, pentru a ajunge fii iubiți ai lui Dumnezeu“, scrie în pastorala mitropolitului Banatului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *