Mitropolitul Banatului, in pastorala de Pasti: “Sa nu-ti fie teama de iubire si de moarte. Iubeste si iarta, iar moartea nu te va atinge”

Mitropolitul Banatului, in pastorala de Pasti: “Sa nu-ti fie teama de iubire si de moarte. Iubeste si iarta, iar moartea nu te va atinge”

- in Locale, Slider, Social, Stiri
0
mitropolitul banatului

Mitropolitul Banatului a transmis credincioșilor din vestul țării pastorala de sărbătoarea Sfintelor Paști din acest an. În text, IPS Ioan Selejan vorbește despre, printre altele, despre importanța iubirii și a credinței în Dumnezeu.

Pentru început, mitropolitul Banatului amintește faptul că “Hristos n-a așteptat pe Cruce să fie salvat de ucenici. Fiul lui Dumnezeu știa că a venit să-i salveze pe ei și pe noi, cei de azi, dar și pe cei de mâine” (…) În Ghetsimani, Hristos le spune Apostolilor, înainte de marea Sa rugăciune: „Întristat este sufletul meu până la moarte” (Matei 26, 38). Iată ce a făcut omul căzut în păcat: L-a întristat pe Dumnezeu! Oare până când Îl vom mai întrista pe Dumnezeu cu păcatele noastre?! Ne înșelăm, fraților, crezând că pe Dumnezeu Îl putem condamna pe veci la întristare. Oare nu mai este iubire, nu mai este lacrimă de pocăință?“.

De asemenea, IPS Ioan Selejan spune, în pastorala de Paști, că “Dumnezeu, chiar și atunci când este întristat, iubește. Eu, când sunt întristat, urăsc, hulesc și judec. (…) Întristată este lumea azi, dar prin credință „întristarea voastră se va preface în bucurie” (Ioan 16, 20), așa le grăia Hristos Apostolilor Săi. Cred că acest cuvânt ni l-ar da și nouă azi, mai ales celor din ale căror familii au plecat mamă, tată, frați, prieteni“.

Totodată, mitropolitul Banatului spune că sfânta lumină pe care o primim în aceste zile este “parte din bucuria pe care au primit-o femeile mironosițe când s-au dus la Mormânt să-L caute și să-I ducă mir lui Hristos. (…) În taina sfintei lumini se ascunde iubirea lui Hristos. Dumnezeu ne întâmpină și la acest Praznic mare cu lumină, întru care sălășluiește iubirea Lui față de om, coroana creației Sale. Omul este nu numai rodul înțelepciunii lui Dumnezeu, dar și al iubirii Sale. Iubirea lui Dumnezeu iartă inima împovărată și smerită și transcende chiar și moartea. Să nu-ți fie teamă de iubire și de moarte. Iubește și iartă, iar moartea nu te va atinge. Există în Cer o casă în care domnește iubirea. În acea casă este așteptat să vină omul care, în această lume, caută o singură comoară: pe Hristos“.

IPS Ioan Selejan mai afirmă, în pastorala de Paști, că Hristos nu a fost răstignit între doi sfinți, ci între doi tâlhari, cu scopul de a ne arăta că a venit pe pământ și pentru ei. “Iubite mame, v-am văzut de multe ori venind la sfânta biserică ținându-vă copilașii de mână. Aveți grijă de ei și să vă ajute Bunul Dumnezeu să intrați cu toții de mână în Rai, așa cum a intrat și Hristos cu tâlharul. (…) Hristos a împărțit Raiul cu un tâlhar, ai nădejde că vrea să-l împartă și cu tine. Iubite frate, poate că nu ai aici nicio palmă de pământ; vino la Hristos și îți va da o parte de Cer. N-ai pământ, ai cer și vei fi cel mai bogat om“, scrie în pastorală.

În final, mitropolitul Banatului afirmă că, prin jertfa sa pe cruce, Hristos ne-a redat “bucuria vieții și arvuna dobândirii fericirii veșnice. (…) Bucuria Învierii să-i cuprindă și pe frații noștri care sunt în suferință, Hristos a suferit și pentru ei! Doamne, mângâie și depărtează suferința acestui neam greu încercat acum! Iubiți frați și surori, la acest Praznic vă doresc să aveți parte de bucuria femeilor mironosițe. Fraților, e primăvară! A înflorit Trandafirul pe Golgota: Hristos a înviat!”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *