Mitropolitul Banatului i-a solicitat premierului Dancila sa introduca un avion Timisoara-Viena

Mitropolitul Banatului i-a solicitat premierului Dancila sa introduca un avion Timisoara-Viena

După vizita din comuna Giarmata, premierul Dăncilă a ajuns și la Timișoara. Astfel, în jurul orei 18.00, Viorica Dăncilă, însoțită de mai mulți miniștri, a mers la Mitropolia Banatului, pentru a discuta cu ÎPS Ioan Selejan despre mai multe proiecte importante pentru județul Timiș.

La finalul întâlnirii, premierul României a declarat că “a fost un dialog constructiv. Am discutat despre proiecte pe care biserica le are în vedere atât în domeniu sanitar, cât și în domeniul educațional. Am vorbit despre școala pe care biserica o construiește aici, despre proiecte importante pentru Timișoara și despre sprijinul pe care Guvernul poate să-l dea pentru realizarea acestor proiecte“.

De asemenea, și mitropolitul Banatului a fost dispus să ofere explicații mai detaliate despre discuțiile avute cu premierul României. Astfel, ÎPS Ioan Selejan a solicitat acordarea unui sprijin financiar pentru susținerea proiectului Timișoara – Capitală Culturală Europeană în anul 2021, precum și pentru construirea Sălii Polivalente a Timișoarei, cu 16.000 de locuri.

Mitropolitul Banatului a cerut ajutor din partea Guvernului pentru două probleme pe linie de transport. “De vreo doi ani de zile s-a întrerupt circulația pe cale ferată între România și Serbia, între românii de aici, din această parte a Banatului și Banatul sârbesc, nu este foarte grea problema și s-ar putea debloca. De asemenea, am mai solicitat să se studieze posibilitatea unei legături aeriene între Timișoara și Viena pentru că la Viena sunt spitale foarte bine dotate și cu specialiști bine încadrați care ar fi dispuși să vină să opereze aici, la Timișoara. Și dacă am face o socoteală, cât plătește statul român actul medical și toate celelalte clinicilor din Viena și așa mai departe și cât de mult s-ar reduce cheltuielile dacă ar veni doar medicii de acolo cu avionul dimineața, ar face operațiile care ar fi programate pe o anumită săptămână și s-ar întoarce. Nu am cerut un avion special Timișoara-Viena, ci am spus eventual un avion de Tarom care vine București-Timișoara, escală aici, pleacă la Viena și înapoi”, a explicat mitropolitul Banatului.

În total, lista prezentată de ÎPS Ioan Selejan premierului Dăncilă a cuprins 15 puncte.

Pe tot parcursul discuțiilor dintre mitropolit și premier, în jur de 15 protestatari au venit la câțiva zeci de metri de sediul instituției pentru a o huidui pe Viorica Dăncilă. “Nicio problemă din cele ridicate nu are caracter politic, ci toate sunt pentru comunitatea de aici“, le-a transmis ÎPS Ioan Selejan protestatarilor care au scandat, la un moment dat, și “mitropolia apără hoția”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *