Mitropolitul Banatului: “Când cineva spune că îl doare mintea, nu suntem aşa sensibili”. Cum au primit cinci persoane cu dizabilităţi din Timişoara o şansă la un loc de muncă (FOTO)

Mitropolitul Banatului: “Când cineva spune că îl doare mintea, nu suntem aşa sensibili”. Cum au primit cinci persoane cu dizabilităţi din Timişoara o şansă la un loc de muncă (FOTO)

- in Locale, Slider, Social, Stiri
0
ioan selejan

O nouă şansă pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale la un loc de muncă. Astăzi, Fundaţia “Pentru Voi” a inaugurat, la Săcălaz, cea de-a doua unitate protejată. Este vorba despre o tipografie digitală în care lucrează cinci persoane cu dizabilităţi intelectuale, beneficiare ale fundaţiei, precum şi patru femei din Săcălaz aflate în situaţii de risc.

Cei nouă angajaţi care lucrează la “Pentru Voi Advertising” pot personaliza şi imprima textile precum tricouri, plase bumbac, dar şi pixuri, căni, brelocuri, stick-uri, sau pot oferi servicii de concepţie grafică computerizată.
unitate protejata pentru voi
Noua unitate protejată a fost realizată în cadrul unui proiect european în valoare de aproximativ 300.000 de euro, în clădirea fostei brutării a fundaţiei, care a fost închisă acum patru ani pentru că nu a mai făcut faţă concurenţei. Până la sfârşitul anului, salariile angajaţilor tipografiei digitale vor fi asigurate din finanţarea europeană, dar după această perioadă, întreprinderea va trebui să supravieţuiască singură pe piaţă.

Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, a participat, astăzi, la inaugurarea unităţii protejate pentru persoanele cu dizabilităţi din Săcălaz. “Dacă Iisus Hristos ar veni în Săcălaz, nu ştiu câte case ar vedea, dar ştiu sigur că ar vedea casa Fundaţiei “Pentru Voi”. Pentru că această casă nu este făcută din cărămidă, ci din iubire. Iubire faţă de cei pe care, de obicei, societatea îi dă la o parte. Când cineva ne spune că îl doare umărul, îl credem, dar dacă ne spune că îl doare mintea, nu îl credem, nu suntem aşa sensibili”, a declarat Ioan Selejan, mitropolitul Banatului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *