Mitropolitul Banatului ajută satele din Timiș afectate de furtuna care a făcut ravagii ieri

Mitropolitul Banatului ajută satele din Timiș afectate de furtuna care a făcut ravagii ieri

- in Actualitate, Locale, Slider, Stiri
0

Furtuna de ieri, care a avut aspect de tornadă, a făcut ravagii în mai multe localități din județul Timiș. Cei mai afectați sunt sătenii din Traian Vuia, Susani, Răchita, Cliciova și Jupani. Aici, acoperișul mai multor case au fost distruse. Totodată, s-au constatat și stricăciuni produse la acoperișul bisericilor din parohiile respective, însă cea mai grav afectată este biserica din Jupani, unde a fost dărâmată turla lăcașului de cult.

Printre cei care au încercat să le dea o mână de ajutor sătenilor din cele cinci localități se numără și mitropolitul Banatului. IPS Ioan Selejan s-a deplasat la fața locului pentru a vedea cât de gravă este situația. De asemenea, s-au acordat ajutoare oamenilor pentru procurarea urgentă a materialelor necesare pentru reparația locuințelor acestora.

În acest moment, mitropolitul Banatului, împreună cu autoritățile locale și județene, caută soluții cât mai rapide, pentru ca cei afectați de furtună să poată locui, în siguranță, în casele lor. Totodată, se fac demersuri ca, până duminică, lăcașurile de cult din zona respectivă să fie deschise credincioșilor și să se oficieze slujba de Liturghie.

Menționăm că toate bisericile din zonă sunt asigurate și nădăjduim ca, în urma evaluărilor constatate prin suportul firmelor de asigurări și al Centrului eparhial din Timișoara, lăcașurile de cult să fie refăcute în cel mai scurt timp. Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan a făcut apel către toți preoții din eparhie să ia măsuri, ca toate bisericile și casele parohiale să fie asigurate în vederea protejării acestora de calamități”, transmite Mitropolia Banatului prin intermediul unui comunicat de presă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *