Mitropolitul Banatului a fost înmormântat. Începe lupta pentru scaunul Înaltpreasfințitului Nicolae

Mitropolitul Banatului a fost înmormântat. Începe lupta pentru scaunul Înaltpreasfințitului Nicolae

- in Actualitate, Locale
0

Mii de oameni și sute de preoți din întreaga țară au participat miercuri dimineață la înmormântarea mitropolitului Banatului, Înaltpreasfințitul Nicolae. Patriarhul Daniel a fost și el prezent la ultima slujbă a celui care peste 50 de ani a condus Mitropolia Banatului.

În timpul slujbei de la Catedrala Mitropolitană Preafericitul Daniel a avut cuvinte înălțătoare la adresa Înalpreasfințitului Nicolae. “Mitropolitul Banatului, Nicolae Corneanu a fost un ierarh erudit eminent, cu orizonturi largi și un promotor al comunicării. A fost generos cu alții, dar exigent cu el însuși. În lupta cu boala și suferința a fost discret și răbdător”, a spus Preafericitul Daniel. Circulația a fost blocată în zona centrală a Timișoarei, iar mijloacele de transport în comun au fost deviate.

Cel mai probabil în noiembrie Sfântul Sinod va vota noul mitropolit al Banatului. Înaltpreasfințitul Ioan al Harghitei și Covasnei și arhiepiscopul Nifon de la Târgoviște au conform unor surse din Sfântul Sinod cele mai mari șanse să fie unși mitropoliți în Banat. Favoriții locali sunt episcopul de Caransebeș, Lucian Mic și episcopul de Oradea, Sofronie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *