Mitropolitul Banatului a binecuvântat Tricolorul României

Mitropolitul Banatului a binecuvântat Tricolorul României

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Sute de timișoreni au participat, în Duminica a treia după Rusalii, la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, oficiată în Catedrala mitropolitană „Sfinții Trei Ierarhi” din Timișoara.

Sfânta Euharistie a fost săvârșită de un sobor de preoți și diaconi, în prezența Înaltpreasfințitului Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, a comandantului garnizoanei Timișoara, precum și a cadrelor militare din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională din garnizoana Timișoara.

Întrucât ziua de 26 iunie, a fost proclamată, prin Legea nr. 96/20 mai 1998, Ziua Drapelului Național, după otpustul Liturghiei, Mitropolitul Banatului a binecuvântat cu apă sfințită Tricolorul României, care va rămâne în Sfântul Altar până mâine dimineață, când, în procesiune, va fi purtat pe străzile orașului, până la Instituția Prefectului Județului Timiș, unde va fi arborat pe catarg și unde se vor organiza mai multe programe și manifestări cultural-educative, cu caracter științific și evocator, consacrate istoriei patriei, precum și ceremonii militare specifice.

Gh. M.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *