Mitropolia Banatului repară casa unor familii din Freidorf distrusă de incendiu

Mitropolia Banatului repară casa unor familii din Freidorf distrusă de incendiu

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Trei familii cu mai mulți copii au rămas, în toiul iernii, fără un acoperiș deasupra capului, întrucât un incendiu a mistuit întreaga locuință. Imediat după incendiu, Mitropolitul Banatului a mers în mijlocul acestor familii, aducându-le mângâiere și speranță.

În ziua de 12 Ianuarie, o casă situată pe strada Ioan Slavici, din cartierul timișorean Freidorf, a fost cuprinsă de un incendiu devastator, în urma căruia a fost deteriorat complet acoperișul, precum și bunurile aflate în interior. Primii care au sărit în ajutor au fost vecinii și mai mulți enoriași ai parohiei. Incendiul, produs de o defecțiune a instalației electrice, a lăsat (în toiul iernii, când mercurul din termometru indică și – 12°C)  aceste familii fără acoperiș deasupra capului. Aflând de acest eveniment nefericit, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a mers imediat la fața locului, implicându-se direct în rezolvarea situației create. Astfel, cu binecuvântarea sa, Arhiepiscopia Timișoarei, în colaborare cu Parohia Timișoara-Freidorf, s-a mobilizat în vederea reparării urgente a imobilului. În acest sens, ajutorul a constat din materiale de construcții: lemn, tablă, scândură. Totodată, au fost alocate și resurse umane: meseriași și tehnicieni, pentru repararea instalației electrice și sanitare. Ajutorul Arhiepiscopiei Timișoarei vine în contextul în care aceste familii se confruntă cu o situație financiară precară. „Acest șantier este, de fapt, o rămășiță a unei lupte dureroase, care a făcut ca familiile de aici să rămână fără casă. Este o casă într-un cartier mărginaș al orașului, o casă modestă a unor credincioși muncitori, care s-au străduit ca puținul pe care îl au să îl îngrijească. În urma acestei nefericiri, este bine că oamenii nu au fost vătămați fizic. Nădăjduim să finalizăm cât mai repede lucrările la acoperiș, iar locuința să redevină un loc primitor pentru acești oameni”, a precizat părintele Cristian Pavel, consilier social-filantropic al Arhiepiscopiei Timișoarei. O contribuție bănească substanțială a venit și din partea Parohiei Timișoara-Fraidorf. „Parohia trebuie să fie mamă pentru toți credincioșii ei și e nevoie să fie mamă pentru cei în necazuri și pentru cei care trec prin întâmplări nefericite. În urma incendiului, Parohia Freidorf, prin credincioșii ei, s-a implicat cu ajutor material și financiar, pentru sprijinirea acestor trei familii, care au rămas fără acoperiș deasupra capului. Avându-l model pe ÎPSS Ioan, care este de fiecare dată prezent în mijlocul evenimentelor, ne-am gândit să fim și noi prezenți, sprijinind familiile afectate, dar și echipa de constructori”, a spus părintele paroh Mircea Lăutaș, de la Parohia Timișoara-Freidorf.

„Nu am cuvinte să mulțumesc Arhiepiscopiei pentru ajutorul oferit. Atunci când mă așteptam mai puțin, mi-a trimis Dumnezeu o rază de soare. Toată viața le voi mulțumi pentru că au fost alături de noi în aceste clipe grele, pe care nu le vom uita niciodată”, a spus Liliana Corduneanu. Reprezentanții Sectorului Social-Filantropic al Arhiepiscopiei sunt prezenți la fața locului zi de zi, pentru a se asigura de bunul mers al lucrărilor, dar și pentru ca cele trei familii să poată locui din nou în casă într-un timp cât mai scurt. Zilele trecute, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan a ajutat o femeie cu patru copii, care locuia într-un grajd de la marginea localității Comloșu Mare, să se mute într-o casă normală cu cele necesare traiului. „Pe femeie și cei patru copii i-am găsit, la lumina farurilor de la mașină, la aproape doi kilometri de sat, într-un colț de grajd. Imediat i-am luat în mașină și i-am dus în sat, la căldură. Nu-i venea să creadă. Pe femeie am dus-o la magazin și am cumpărat tot ce-i trebuia, de la detergent până la fructe pentru copii. I-am spus la preotul din sat ca până dimineață să găsească o soluție. Un cetățean avea o casă cu patru camere și 3000 de metri pătrați de vânzare, iar a doua zi am cumpărat din banii bisericii locuința. Femeia s-a mutat cu copiii acolo”, a menționat Chiriarhul Banatului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *