Mitropolia Banatului donează aparatură medicală de peste 30.000 euro Spitalului Victor Babeș din Timișoara

Mitropolia Banatului donează aparatură medicală de peste 30.000 euro Spitalului Victor Babeș din Timișoara

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Mitropolia Banatului vine în ajutorul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara. Va dona spitalului aparatură medicală de peste 30.000 de euro.

În urma consultărilor dintre ÎPSS Ioan, mitropolitul Banatului, și dr. Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, mitropolitul a semnat vineri, 27 martie, contractul de achiziție a patru echipamente medicale de monitorizare pacienți, în valoare de peste 30.000 euro, necesare pentru detectarea și afișarea imediată a informațiilor de diagnostic în cazurile de coronavirus.

Este vorba despre echipamentele medicale, compuse din: Stație Diagnostic DS20 – Versiune Massimo [ce include următorii parametri: ECG (12 leads), Respirație, Masimo Pulse Oxyimetry SpO2, Presiune arterială non-invazivă (NIBP)], troliu suport stație de diagnostic și termometru de arteră temporală, vor fi donate Secției ATI din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Timișoara.

Arhiepiscopia Timișoarei a fost în ultima perioadă aproape de pacienți și spitale. Astfel că, în urmă cu câteva zile au fost donate două concentratoare de oxigen Spitalului CFR din Timișoara,dispozitive necesare pentru filtrarea aerului și pentru hidratarea îmbunătățită a mucoasei nazale.  De asemenea, a fost donat o tonă de produse alimentare Spitalelor de Psihiatrie din Jebel și Gătaia și cantinei sociale a Primăriei Timișoara. Arhiepiscopia a cumpărat şi peste 300 litri de materiale de igienizare pentru folosul unităţilor medicale şi a lăcaşurilor de cult.

Arhiepiscopia Timișoarei, încă de la începutul lunii martie, a încheiat un protocol de colaborare cu DSP Timiș, cu privire la prepararea de hrană caldă și transport umanitar de produse de igienă și alimente pentru familiile aflate în izolare din județ.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *