Mitropolia Banatului ajută spitalele din Timișoara

Mitropolia Banatului ajută spitalele din Timișoara

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Mitropolia Banatului vine din nou în sprijinul spitalelor din Timișoara. Astfel că, IPS Ioan a achiziționat doi km de material textil de unică folosință din care s-au confecționat peste 1000 cearșafuri și aproximativ 5000 de prosoape, care vor merge către secțiile de terapie intensivă din Spitalul de boli infecțioase „Victor Babeș” și Spitalul Județean din Timișoara.

Monahiile de la Centrul eparhial au confecționat lenjeriile de pat necesare, aducându-și în acest mod contribuția la ajutoararea personalului medical din spitale, care se confruntă cu o criză acută de materiale.

De asemenea, tot în aceste zile Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului împreună cu monahiile de la Centrul Eparhial au făcut o nouă donație Spitalului de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță Jebel, județul Timiș.

De această dată, Părintele Mitropolit a ajutat cantina spitalului cu peste 1000 kg produse alimentare (cartofi, ulei, ceapă, varză, fructe) și peste 1000 de borcane cu gem; de asemenea, au mai fost aduse și 100 kg zahăr, 100 l ulei, 300 kg mezeluri și 1400 de iaurturi. Toate acestea vin să completeze necesarul spitalului pentru asigurarea hranei celor aproximativ 500 de pacienți.

Totodată, pentru a amenaja o zonă de triaj pentru pacienții, posibil infectați cu Covid 19, au fost aduse și șase paturi cu saltele necesare în acest scop.

Grija permanentă a Părintelui Mitropolit Ioan pentru cei suferinzi este cel mai bun exemplu de îndemn la credință, nădejde, solidaritate și iubire, mai ales în aceste zile, când ne confruntăm cu această gravă pandemie. Activitatea socială a Arhiepiscopiei Timișoarei se desfășoară prin implicarea sectorului social-filantropic care, în funcție de multele cereri, încearcă să ofere ajutor și contribuie la susținerea eforturilor autorităților în lupta cu acest agent patogen Covid-19“, transmit reprezentanții Arhiepiscopiei Timișoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *