Mitropolia Banatului a distribuit alimente spitalelor și mai multor instituții din Timiș

Mitropolia Banatului a distribuit alimente spitalelor și mai multor instituții din Timiș

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

La inițiativa ÎPSS Ioan, mitropolitul Banatului, Fundația Filantropia Timișoara a oferit joi, 7 mai, sprijin instituțiilor socio-medicale, care, în toată această perioadă, au avut un regim special în ceea ce privește hrana și asistența celor aflați în suferință.

Ajutorul a constat în cinci tone de produse alimentare (ulei, zahăr, făină, orez și făină de mălai), care au fost distribuite următoarelor instituții: Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, Spitalul de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță Jebel, Direcția de Asistență Socială a Primăriei Timișoara, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, Fundația Rudolf Walter, Penitenciarul din Timișoara, Serviciul de Ajutor Social Maltez, Federația Caritas a Diocezei Timișoara.

Toate acestea beneficiază de cantină și servicii de cazare, acordând permanent servicii sociale de calitate persoanelor aflate în situație de criză din punct de vedere social, economic şi medical.

Umaniștii, prin avocatul Daniel Ionașcu, președinte, au răspuns apelului făcut de ÎPSS Ioan, arhiepiscopul Timișoarei și mitropolitul Banatului, pentru a-i sprijini pe cei afectați de epidemia de coronavirus.

Astfel, un camion încărcat cu cinci tone de alimente de bază a ajuns joi din București, la Timișoara, de unde alimentele au fost distribuite, prin grija Arhiepiscopiei Timișoarei, mai multor spitale și celor aflați în dificultate.
Gh. M.