Mircea Diaconu, la Timisoara: “Zambetul omului de pe strada este competenta sau incompententa presedintelui”

Mircea Diaconu, la Timisoara: “Zambetul omului de pe strada este competenta sau incompententa presedintelui”

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
0

Mircea Diaconu, candidat independent la alegerile prezidențiale, susținut de ALDE și Pro România, a fost prezent marți, 22 octombrie, la Timișoara. Prezidențiabilul s-a întâlnit cu alegătorii în Piața Libertății.

Trăim un fel de depresie colectivă, acolo nu merge bine, și starea noastră psihică a fiecăruia și a tuturor, ca naţie e una la pământ și trebuie ieșit din depresie. De 10 – 15 ani, cineva ne spune aproape zilnic că suntem hoți, răi, urâţi, și dacă ni se spune des am senzația că am început să credem asta. Eu nu cred asta. Și vreau să ieșim din depresia asta. Zâmbetul omului de pe stradă este competența sau incompentența președintelui. Preşedintele ar trebui să aibă grijă de astfel de lucruri. După cinci ani de mandat al meu, asta însemnând că se va întâmpla, dacă oamenii pe stradă o să zâmbească, eu o să fiu fericit. Este o reuşită a mea. O formă de sănătate a tuturor”, a spus Mircea Diaconu.

Diaconu a declarat la Timișoara că dacă va ajunge președintele României nu va intra în Palatul Cotroceni și va cere Guvernului un alt sediu pentru Președinție.

Nu mă duc la Cotroceni. Nu ştiu unde, dar la Cotroceni nu mă duc. Nu intru nicio oră la Cotroceni. Mandatul este al Cotrocenilor? Este al naţiunii. Cotroceniul este un palat. Refuz Cotroceniul. Mă duc și scriu o hârtie către Guvernul României care va fi la acea vreme cerând să mi se găsească sau să căutăm un sediu pentru Preşedinţie, pentru că Palatul Cotroceni, după părerea mea, este un palat regal cu o destinaţie exactă dată prin testament regal şi care nu este în niciun caz cel mai potrivit pentru Preşedinţie. Un palat regal nu poate fi un loc pentru preşedinte“, a spus Mircea Diaconu.