Mircea Bravo explică, la Timișoara, importanța colectării selective a deșeurilor

Mircea Bravo explică, la Timișoara, importanța colectării selective a deșeurilor

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

ADID Timiș și Retim au lansat, la începutul lui august, campania „Eticheta Roșie” cu scopul de a sublinia obligativitatea colectării separate a deșeurilor în județul Timiș. Iar pentru ca populația să conștientizeze mai bine importanța colectării selective a deșeurilor s-a realizat un clip video, filmat în Timișoara ce i-a avut ca protagoniști pe Mircea Bravo și Nicu Bendea.

Tot mai mulți dintre noi devenim conștienți de importanța colectării separate a deșeurilor, tocmai de aceea ne implicăm activ în ceea ce înseamnă promovarea acesteia! Și pentru că Timișoara merită o promovare cum se cuvine, doi dintre cei mai talentați artiști s-au alăturat campaniei! În acest sens ADID Timiș împreună cu Retim vă pregătesc o surpriză! În curând veți putea vizualiza rezultatul!“, spune directorul ADID Timiș, Lorenzo Barabas.
În cadrul campaniei, operatorul de salubrizare RETIM va efectua verificări permanente ale recipientelor de colectare. În situația în care se constată deșeuri amestecate sau prezența altor deșeuri decât cele menajere, RETIM va factura dublu tarifului obișnuit sau nu va colecta recipientele care conțin deșeuri nepermise.
Pe lângă măsurile luate de RETIM, autoritățile locale – Poliția Locală sau Primăria, în baza Ordonanței de Urgență 92/2021, vor putea să aplice amenzi de la 5.000 lei la 15.000 lei pentru persoanele fizice și de la 40.000 lei la 60.000 lei pentru persoanele juridice pentru nerespectarea obligației de colectare separată pe categorii de deșeuri.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *