Minunea făcută de medicii timișoreni pentru un bătrân de 80 ani, iubitor al mersului pe munte

Minunea făcută de medicii timișoreni pentru un bătrân de 80 ani, iubitor al mersului pe munte

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0
clinica de chirurgie vasculara

Medicii din cadrul Clinicii de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Județean Timișoara au reușit să facă minuni pentru un bătrân de 80 de ani, iubitor al mersului pe munte. Bărbatul din Lupeni, județul Hunedoara, fost sportiv de performanță, medicii au fost nevoiți să-i amputeze piciorul stâng, anul trecut. La începutul acestui an, a venit din nou în secția de Chirurgie Vasculară cu dureri la piciorul drept din cauza cărora nu se putea deplasa.

Mihai Ionac, șeful clinicii, povestește că a reușit să salveze piciorul drept al bătrânului cu ajutorul unei tehnici inedite. Este vorba de tehnica endovasculară, adică desfundarea unui vas de sânge printr-un orificiu de doar câțiva milimetri. “Pacientul ne-a spus că vrea să-l ajutăm să se deplaseze din nou, mai ales că în fiecare an își sărbătorește ziua de naștere pe munte, iar în luna iunie a acestui an împlinește 80 de ani și nu vrea să rateze acest lucru”, a precizat Mihai Ionac.

Interesant este faptul că această tehnică implementată pentru prima dată la Spitalul Județean Timișoara în acest an se folosește în țările occidentale de peste 20 de ani. “Aceste intervenții endovasculare sunt formidabile, în sensul că operațiile acum se fac prin puncție. Și rezultatele sunt formidabile pentru că a doua sau a treia zi pacienții pleacă acasă cu problema rezolvată, fără operație, fără complicații, fără întreaga perioadă de recuperare de după operație”, a declarat Mihai Ionac.

Clinica de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Județean Timișoara a aniversat, astăzi, zece ani de existență.