Minore de la un liceu de elita, drogate la petreceri organizate de un tanar din Timisoara

Minore de la un liceu de elita, drogate la petreceri organizate de un tanar din Timisoara

- in Eveniment, Locale, Slider, Stiri
0

Un tânăr din Timișoara riscă ani grei de închisoare. Este vorba de Alexandru Matusciac, care a fost arestat preventiv miercuri, 14 noiembrie, pentru 30 de zile, după ce a fost săltat de mascați marți, fiind cercetat pentru trafic de droguri de mare risc.

Potrivit unui comunicat transmis de DIICOT, tânărul ar fi ditribuit droguri precum cocaină, amfetamină și ecstasy către un cerc de consumatori apropiați. De asemenea, anchetatorii au ajuns la concluzia că acesta obișnuia să organizeze petreceri private, la care erau invitate și minore, cărora le oferea spre consum droguri de mare risc.

DIICOT informează că, în acest context, în data de 21 septembrie, la ora 08.00, două minore, eleve ale unui liceu de elită din Timișoara, au luat decizia de a chiuli de la ore și au mers la locuința unei alte colege, unde se afla și Alexandru Matusciac. Acolo, cele două eleve au consumat droguri, care le-au fost oferite de tânăr, astfel că acestea au prizat cocaină și amfetamină timp de mai multe ore. În jurul orei 14.00, pe fondul consumului de droguri, una dintre eleve a mers în baia apartamentului, aflat la etajul al doilea al unui bloc, de unde s-a aruncat în gol. În urma impactului cu solul, minora s-a accidentat foarte grav, suferind multiple fracturi la nivelul coloanei vertebrale, a membrelor și a feței.

Ulterior, minora a reușit să se deplaseze aproximativ 25 de metri de locul impactului, în încercarea de a ajunge spre o ieșire, apelând numărul unic pentru apeluri de urgență, unde a anunțat evenimentul. Din cauza stării de confuzie în care se afla, ca urmare a consumului de droguri, minora nu a putut însă să dea detalii exacte legate de locul unde se afla, fiind depistată un echipaj al poliției și al serviciului de ambulanță după circa o oră de căutări”, transmite DIICOT.

Marți, 13 noiembrie, a fost realizată o percheziție la locuința tânărului care le-a oferit droguri elevelor, fiind găsite şi ridicate un număr de 83 comprimate ecstasy.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că, în cursul anului 2017, DEA, Europol și poliția olandeză au destructurat o reţea de tip Cryptomarket găzduită de către platforma Darknet – Alphabey. În urma analizării datelor referitoare la persoanele care au comandat droguri, pe respectivul site au fost identificate mai multe persoane care au comandat fentanyl, utilizând platforma menționată, printre care și inculpatul Matusciac Alexandru. Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, prin intermediul unei firme de curierat, inculpatul Matusciac Alexandru a primit în perioada iunie-august 2017 un număr de 7 colete, existând suspiciunea că acestea conțineau fentanyl”, a mai transmis DIICOT.

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *