Timișoara va avea centură ocolitoare – confirmare fermă de la ministrul Transporturilor. Când încep lucrările

Timișoara va avea centură ocolitoare – confirmare fermă de la ministrul Transporturilor. Când încep lucrările

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Timișoara va avea centură ocolitoare – cel puțin asta “confirmă ferm” ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, care a venit în orașul de pe Bega la o discuție cu primarul Nicolae Robu.

Traseul centurii, lungimea și suma pusă la dispoziție proiectului vor rezulta după etapa revizuirii studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic. Conform edilului șef până la finalul lui noiembrie se va organiza licitația pentru actualizarea SF-ului și PT-ului. “În ceea ce privește calendarul lucrărilor, până la finele lunii noiembrie se va organiza licitația pentru actualizarea SF și PT, date fiind modificările de legislație și a normelor de proiectare în domeniu. La 01.08.2017, va fi disponibil SF-ul actualizat. În perioada 01.08.2017 – 31.10.2017, se va pregăti HG de aprobare a obiectivului de investiții, conform SF, cu indicatorii săi tehnico-economici. În perioada 01.11.2017 – 15.02.2018 se vor realiza exproprierile, se va obține autorizația de construcție, după care CNAIR va demara execuția efectivă a lucrărilor, în regie proprie. Execuția propriu-zisă a lucrării se va face în perioada 15.02.2018 – 31.12.2019”, informează primarul Nicolae Robu.

La discuția cu ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, a participat și președintele PNL, Alina Gorghiu. ”Îi mulțumim dlui ministru Bușe pentru că a răspuns invitației de a participa la un dialog despre un proiect major pentru timișoreni, care s-a soldat cu stabilirea unui calendar ferm al lucrărilor și cu identificarea unei soluții clare de finanțare a centurii auto ocolitoare Sud. Proiectul se va realiza cu fonduri europene, în baza master-planului general de transport. CNAIR va realiza lucrarea în regie proprie, ceea ce înseamnă termene mai scurte și evitarea mai multor blocaje în implementare. Este, fără îndoială, una dintre cele mai bune vești posibile pentru timișeni dar și în perspectiva proiectului Timișoara, Capitală Europeană a Culturii”, a declarat președintele PNL, Alina Gorghiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *