Ministrul Sanatatii, prezent la deschiderea centrului de vaccinare din masina, la Timisoara

Ministrul Sanatatii, prezent la deschiderea centrului de vaccinare din masina, la Timisoara

- in Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

Noul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, a ales să efectueze prima sa vizită în țară la Timișoara. Astfel, la primele ore ale dimineții, Ioana Mihăilă a vizitat, împreună cu primarul Dominic Fritz, noul corp de clădire al Spitalului de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara, aflat în construcție de opt ani și care ar urma să fie finalizat în acest an, susține edilul-șef.

Apoi, ministrul Sănătății a participat la inaugurarea primului centru de vaccinare împotriva noului coronavirus drive-thru din Timișoara, în parcarea Shopping City. Aici, Ioana Mihăilă a lăudat Timișoara, susținând că este un exemplu de bune practici, dar a anunțat și că corpul de control al ministerului a decis sancționarea secției de mari arși a spitalului județean, în care au murit mai mulți pacienți din cauza infecțiilor luate în timpul internării.

Rapoartele corpului de control arată că modalitatea de raportate a infecțiilor nosocomiale nu a fost optimă, motiv pentru care corpul de control a aplicat corecții financiare atât departamentului de prevenire a infecțiilor asociate actului medical, cât și asistentelor care aveau în atribuții aplicarea acestor prevederi“, a declarat Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătății și-a propus, astăzi, să și efectueze o vizită în secția de mari arși a Spitalului Județean Timișoara. De asemenea, Ioana Mihăilă se va mai întâlni cu medicii de familie, dar și cu prefectul de Timiș, președintele Consiliului Județean Timiș, primarul Timișoarei și directorii spitalelor, la Palatul Administrativ.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *