Ministrul Sanatatii crede ca Centrul de Mari Arsi inaugurat la Timisoara este peste cele din strainatate

Ministrul Sanatatii crede ca Centrul de Mari Arsi inaugurat la Timisoara este peste cele din strainatate

- in Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

Pacienții cu arsuri grave pot fi tratați la Timișoara. Astăzi, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a fost prezent la Timișoara la inaugurarea celui mai mare Centru de Mari Arși din România. Centrul are cinci saloane, deocamdată doar trei fiind funcționale. Începând de mâine cele trei boxe vor fi funcționale.

De când am intrat, zâmbesc pentru că în sfârșit avem un Centru pentru Mari Arși care poate să trateze acest pacient în condiții absolut optime pentru patologia aceasta. Am văzut centre din străinătate și sunt atât de mândră că acest centru este identic și poate chiar la un nivel superior. Este foarte important că începând de mâine acest centru poate să primească pacienți, că are medici și personal mediu pregătit pentru a putea trata acest tip de pacient, că Ministerul Sănătății, autoritățile locale și spitalul au realizat această minune. Este o zi istorică. Practic, sunt primite paturi care corespund cu adevărat tuturor standardelor. (…). Sunt cinci boxe, trei vor fi funcționale imediat și două după ce Consiliul Județean va semna recepția. Dar dacă va fi nevoie și vom avea pacienți care vor necesita îngrijiri imediate, eu sunt convinsă că nu ne vom împiedica de o foaie de hârtie. Vor fi inaugurate cât de curând, sunt lucrări făcute de către Consiliul Județean. Avem aparatura necesară, avem tot ce ne trebuie”, a spus Sorina Pintea.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra spune că în aproximativ trei săptămâni vor fi funcționale și celelalte două saloane. „Au fost anumite modificări tocmai în ideea de a asigura fluxul medical și actul medical la cel mai înalt nivel. Eu cred că în maxim două, trei săptămâni, cele două boxe vor fi puse la dispoziție Spitalului Județean, astfel încât să-și desfășoare activitatea medicală”, a spus președintele CJT, Călin Dobra.

Lucrările la saloanele Centrului de Mari Arși din Timișoara au fost realizate din bani de la Consiliul Judeţean, în timp ce aparatura a fost achiziţionată de Ministerul Sănătăţii.