Ministrul Sănătății a anunțat la Timișoara că l-a zburat pe Adrian Streinu-Cercel de la conducerea Comisiei anti-COVID

Ministrul Sănătății a anunțat la Timișoara că l-a zburat pe Adrian Streinu-Cercel de la conducerea Comisiei anti-COVID

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0
adrian streinu-cerceladrian streinu-cercel

Lovitură pentru Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Național de Boli Infecțioase “Matei Balș”, care a propus programul “Vacanța Mare” care prevedea, printre altele, ca persoanele peste 65 de ani să fie chiar duse într-o zonă de carantinare pentru o perioadă de trei luni.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat joi, 23 aprilie, la Timișoara, că a luat decizia de a-l demite pe Adrian Streinu-Cercel de la conducerea Comisiei anti-Covid a Ministerului Sănătății.

Domnul profesor Streinu-Cercel era membru al Comisiei speciale anti-Covid, era chiar președinte. Noi avem discuții, sunt propuneri, chiar și aceste propuneri le gândim, dar n-am putut să fiu de acord cu dânsul, de asta am spus gândim și oportunități, protejăm persoanele vârstnice, dar nu pot fi de acord. Apariția acelui plan de vacanță n-a făcut decât să extrapoleze anumite gânduri. De altfel, decizia a fost de a-l demite din funcția de președinte al acestei comisii și i-am comunicat și dânsului acest lucru, Comisia Științifică de la nivelul ministerului, nemaifăcând parte și nemaifiind nici președinte“, a declarat Nelu Tătaru, la Timișoara.

În locul lui Adrian Streinu-Cercel, la conducerea comisiei a fost numită Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *