Ministrul propus la Educație vrea ca Universitatea de Vest din Timișoara să reanalizeze teza de doctorat a Laurei Codruța Kovesi

Ministrul propus la Educație vrea ca Universitatea de Vest din Timișoara să reanalizeze teza de doctorat a Laurei Codruța Kovesi

- in Actualitate, Slider
0
kovesi

Propunerea pentru funcția de ministru al Educației, Pavel Năstase, vrea ca lucrarea de doctorat a Laurei Codruța Kovesi să fie reanalizată de Universitatea de Vest din Timișoara. Declarația a fost făcută, astăzi, după audierea din comisia parlamentară.

Cine analizează dacă o teză de doctorat este plagiat dacă nu sunt specialiştii în domeniul respectiv. Comisia CNATDCU este o comisie la nivel naţional unde sunt reprezentanţi din toate domeniile de studii. Este greu ca un expert din această comisie, cu tot respectul, care este matematician sau fizician să voteze pentru o teză din domeniul Dreptului. De aceea, eu cred că trebuie găsită o modalitate mixtă între o descentralizare, astfel încât universitatea care a dat diploma respectivă să o reanalizeze, iar la nivelul ministerului să fie, acest CNADTCU să facă un arbitraj, atunci când există o contestaţie, contestaţiile să fie rezolvate la nivelul ministerului. Aceasta este abordarea cea mai sănătoasă şi care împacă lucrurile“, a declarat Pavel Năstase.

Acesta a fost avizat pozitiv în comisia parlamentară pentru funcția de ministru al Educației.

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare a decis, în luna decembrie, cu 35 de voturi pentru şi o abţinere, menţinerea titlului de doctor a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, considerând că o măsură de retragere a acestuia ar fi prea drastică în condiţiile în care pasajele ce pot fi considerate plagiat reprezintă circa 20 de pagini din 444, adică aproape 4 % din teză, iar acestea sunt din partea de introducere a lucrării, nu din cea de creaţie ştiinţifică.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *