Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, întâlnire cu studenții care au părinți plecați la muncă în străinătate, la Timișoara

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, întâlnire cu studenții care au părinți plecați la muncă în străinătate, la Timișoara

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0

Vizită importantă, astăzi, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara. Natalia Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, s-a întâlnit cu studenți care au părinți plecați la muncă în străinătate, și nu numai, pentru a afla problemele cu care se confruntă.

De asemenea, ministrul a discutat și cu mai mulți consuli, în condițiile în care la universitatea timișoreană învață peste 160 de studenți străini din 21 de țări. Totodată, Natalia Intotero a participat, în Aula Magna a instituției,  la o dezbatere pe tema proiectului „ Internationalisation Ambassadors ”, iar la final a fost semnat un protocol de colaborare între universitate și Guvernul României.

Intenționăm să avem o colaborare cu Universitatea de Științe Agricole. Vreau să-l felicit pe domnul rector pentru acest eveniment, care poate fi dat exemplu pentru întreaga țară. Sunt 164 de studenți străini care studiază aici, în cadrul universității, din 21 de țări, cred eu că fiecare dintre ei în parte poate fi ambasadorul României peste hotare, așa cum cred eu că fiecare român de pretutindeni este ambasadorul României. M-am bucurat că particip la o discuție cu reprezentanții misiunilor diplomatice și pe această cale am făcut un apel de a ne fi parteneri în proiectele pe care le derulăm în cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, unul dintre aceste proiecte este campania “Informare acasă, siguranță în lume”, pe care intenționăm să o derulăm cam toate ministerele implicate în bunul mers al românilor de pretutindeni“, a declarat Natalia Intotero, la Timișoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *