Ministrul Mediului: Aștept de la Timișoara adoptarea cât mai urgentă a planului integrat de calitate a aerului

Ministrul Mediului: Aștept de la Timișoara adoptarea cât mai urgentă a planului integrat de calitate a aerului

poluare

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a avut miercuri, 15 iulie, videoconferinţe cu primăriile municipiilor Timişoara şi Cluj-Napoca, două din cele cinci oraşe ale României aflate în prezent sub procedură de infringement pentru depăşirile constante la dioxidul de azot (NO2), scrie News.ro.

În urma acestor discuţii, ministrul a declarat că, în Cluj, Planul Integrat de Calitate a Aerului e deja aprobat şi oraşul îşi propune ca până în 2026 transportul în comun să fie 100% electric. În ceea ce privește Timişoara, anul 2020 întrerupe tendinţa de depăşire la dioxidul de azot, înregistrată în ultimii trei ani.

”În privinţa Municipiului Timişoara, vestea bună este ca anul 2020 întrerupe tendinţa de depăşire la dioxidul de azot, înregistrată în ultimii trei ani. Scăderea concentraţiilor a fost posibilă ca urmare a finalizării, de către primărie, a unor lucrări de infrastructură, vitale pentru traficul timişorean. Aştept de la oraşul Timişoara adoptarea cât mai urgentă a planului integrat de calitate a aerului dar şi revenirea asupra unora dintre termenele de implementare a măsurile prinse în PICA (Planul Integrat de Calitate a Aerului, n.r.)”, a declarat Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Vă reamintim că cinci orașe din România, București, Timișoara, Cluj, Brașov și Iași, se află în prezent sub procedură de infringement pentru depășirile constante la dioxidul de azot.