Ministrul Educației, în vizită în județele Timiș și Arad: “Trebuie să întărim legislația în ceea ce privește violența în școli”

Ministrul Educației, în vizită în județele Timiș și Arad: “Trebuie să întărim legislația în ceea ce privește violența în școli”

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0
liviu pop

Ministrul Educației și-a petrecut ziua de vineri în vestul țării. La primele ore ale dimineții, Liviu Pop s-a aflat la Timișoara, unde s-a întâlnit cu rectorii universităților de stat din oraș, iar apoi a plecat la Arad, pentru a participa la prima întâlnire a directorilor Centrelor Județene de Resurse și Asistență Educațională din România.

De asemenea, Liviu Pop a susținut și o conferință de presă la Arad, precizând că bugetul Ministerului Educației pe anul 2018 va fi cel mai mare din ultimii 27 de ani.

Bugetul pe anul 2018 este cel mai mare pe care l-am avut la Ministerul Educației în ultimii 27 de ani. Este vorba de șase miliarde de euro, plus sume consistente care se alocă infrastructurii școlare. Avem 250 de obiective care intră în Programul Național de Dezvoltare Locală. Sper ca acest buget să fie votat săptămâna viitoare“, a declarat Liviu Pop.

Ministrul Educației a mai afirmat că trebuie întărită legislația în ceea ce privește problema violenței în școli, care este la “modă” în prezent.

Se pune problema violenței în școală, că e la modă. Părintele are o singură obligație pentru copilul sub 14 ani, să-l aducă la școală. Cine-i dă sancțiune dacă nu-l aduce la școală? Câte primării au sancționat părinții? Nu știu. Ce se întâmplă dacă copilul bate un profesor, sparge o bancă, bate un coleg? Cine răspunde? Și atunci trebuie să întărim legislația și asta o să o facem, și responsabilizarea părintelui și responsabilizarea profesorului, mai ales în cazul copiilor sub 14 ani“, a explicat Liviu Pop.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *