Ministrul Educației, așteptat la Timișoara pentru a discuta despre școala profesională după model german. Ce eveniment are loc

Ministrul Educației, așteptat la Timișoara pentru a discuta despre școala profesională după model german. Ce eveniment are loc

- in Actualitate, Educatie, Locale, Stiri
0
scoala profesionala

La Timișoara funcționează unele dintre primele școli profesionale din România după model german: la Colegiul Tehnic Energetic “Regele Ferdinand I” și la Colegiul Tehnic “Emanuil Ungureanu”. Prin urmare, pe lângă bursa de 200 de lei oferită de stat, elevii primesc încă 200 lei lunar din partea firmelor partenere, plus că au prioritate la angajare.

În acest an, Ministerul Educației a creat și cadrul legislativ pentru organizarea învățământului dual. Astfel, acest cadru legislativ recunoaște importanța învățământului profesional dual, dar oferă și posibilități de susținere a lui, prin acordarea de burse lunare elevilor și prin dotarea la nivel înalt a atelierelor școlare.

Pentru a face cunoscute aceste detalii, cu ocazia Zilelor Culturii și Economiei Germane în Banat, la Timișoara are loc un simpozion dedicat acestei teme. Evenimentul “Școala profesională după model german – între necesitate și șansă” se defășoară în data de 12 iunie, ora 14.00, în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș.

La simpozion este așteptat să participe și ministrul Educației, Pavel Năstase, precum și Hartmut Koschyk, membru al Bundestagului german.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *