Ministrul Educaţiei a deschis anul academic la două universităţi din Timişoara. Ce anunţuri importante a făcut

Ministrul Educaţiei a deschis anul academic la două universităţi din Timişoara. Ce anunţuri importante a făcut

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0

Agitaţie mare, în această dimineaţă, în centrul oraşului, dar şi pe Calea Aradului. Asta pentru că a început noul an academic la trei din cele patru universităţi de stat din Timişoara, iar studenţii şi profesorii au luat cu asalt sediul instituţiilor pentru a participa la festivităţile de deschidere, motiv pentru care traficul a fost unul de coşmar.

Universitatea de Vest, dar şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului au avut un oaspete special la deschiderea an de universitar. Şi anume, pe Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei. Acesta a participat, pentru început, la festivitatea din Aula Magna a Universităţii de Vest din Timişoara, unde a schimbat nişte replici cu mitropolitul Banatului, Ioan Selejan.

Asta după ce mitropolitul l-a întrebat dacă ar fi să aleagă între titlul de Doctor Honoris Causa, pe care l-a primit la Universitatea de Ştiinţe Agricole din Timişoara, astăzi, sau calitatea de student, ce ar prefera. “Prefer varianta propusă, de student de onoare al universităţii. Sunt foarte onest şi recunosc că anii studenţiei sunt poate cea mai frumoasă perioadă. Este o onoare că mi se oferă acest titlu, dar trebuie să recunosc că aş alege calitatea de student”, a spus Sorin Cîmpeanu. De asemenea, mitropolitul Banatului şi-a exprimat nemulţumirea cu privire la faptul că tot mai mulţi tineri pleacă să studieze în străinătate.
sorin cimpeanu

După ora 10.00, ministrul Educaţiei a ajuns şi la deschiderea de an universitar de la Universitatea de Ştiinţe Agricole. După festivitate, Sorin Cîmpeanu a avut parte de un moment emoţionant, asta pentru că a primit titlul de Doctor Honoris Causa. “Sunt mândru dacă am contribuit cu ceva la dezvoltarea învăţământului agronomic românesc. Voi încerca să contribui în continuare, cu atât mai mult cu cât am primit acest titlu de Doctor Honoris Causa, care este onorant”, a afirmat emoţionat ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a anunţat, astăzi, la Timişoara, că 3.000 de cadre didactice tinere care predau în universităţi vor rămâne fără locuri de muncă de la 1 octombrie, pentru că nu au doctoratul. De asemenea, ministrul Educaţiei a ţinut să precizeze răspicat că clasa pregătitoare nu va fi mutată la grădiniţă, ci rămâne la şcoală.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *