Ministrul Educației a anunțat la Timișoara că vrea să promoveze mai mult clasele profesionale create la solicitarea firmelor

Ministrul Educației a anunțat la Timișoara că vrea să promoveze mai mult clasele profesionale create la solicitarea firmelor

- in Actualitate, Educatie, Locale, Stiri
0
adrian curaj

Dezbatere inedită organizată, astăzi, la Universitatea de Vest din Timișoara. Adrian Curaj, ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, s-a decis să se întâlnească cu reprezentanții mediului de afaceri din capitala Banatului pentru a discuta despre sistemul de învățământ dual.

Învățământul profesional dual este nou introdus cu scopul adaptării nevoilor economiei și solicitărilor pieței muncii. La un astfel de sistem se pot înscrie copiii care au terminat cele zece clase obligatorii. Clasele profesionale duale sunt organizate la cererea agenților economici.

Am vrut să mă întâlnesc cu reprezentanții mediului de afaceri pentru a auzi experiența dânșilor, să-i consult, să le aud problemele, pe care am promis că le voi rezolva. Am înțeles că și-ar dori mai multă dinamică în lucruri, mai ales în ceea ce privește aprobarea planurilor curriculare, uneori lucrurile se mișcă cu o întârziere mare“, a declarat ministrul Educației.

Adrian Curaj a atras atenția asupra faptului că firmele au neapărată nevoie de oameni din ce în ce mai calificați, plus că duc o lipsă majoră de tehnicieni și maiștri. Ministrul Educației intenționează ca, în perioada următoare, să promoveze poveștile de succes în ceea ce privește învățământul dual, cu scopul de a-l face mai bine cunoscut familiilor și copiilor care optează pentru învățământul profesional.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *