Ministrul Educaţiei a aflat de fuziunea pe care vrea s-o facă Universitatea de Vest din Timişoara cu cea din Reşiţa, FALIMENTARĂ după scandalul de corupţie

Ministrul Educaţiei a aflat de fuziunea pe care vrea s-o facă Universitatea de Vest din Timişoara cu cea din Reşiţa, FALIMENTARĂ după scandalul de corupţie

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0
universitatea eftimie murgu resita

Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a aflat de intenţia Universităţii “Eftimie Murgu” din Reşiţa de a dispărea prin fuziunea prin absorbţie de către Universitatea de Vest din Timişoara, după ce a fost implicată, în această vară, într-unn scandal de corupţie şi sexual fără precedent.

Ion Vela, fost rector al universităţii din Reşiţa, a declarat pentru Express de Banat că l-a vizitat la Bucureşti pe ministrul Câmpeanu pentru a discuta problemele cu care se confruntă instituţia de învăţământ superior. „Am avut o întâlnire de 45 de minute cu domnul ministru, cerându-i în principal două lucruri: menținerea identității Universității «Eftimie Murgu» și efectuarea unui control pentru a se face curățenie în universitate. Am mai cerut numirea unui rector interimar, pe trei sau patru luni, până la alegeri, având în vedere falimentarea universității, imaginea negativă și alte aspecte care au dus la această situație. Am cerut să vină ANAF-ul, să verifice. Dacă se constată că universitatea trebuie desființată, atunci se cere o inițiativă legislativă”, a precizat fostul rector.

Ion Vela spune că ministrul Educaţiei i-a dat asigurări că va trimite corpul de control la Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa. De asemenea, fostul rector i-a cerut lui Câmpeanu să respingă fuziunea cu Universitatea de Vest din Timişoara pentru că actuala conducere ar fi adus instituţia în faliment şi ar trebui să răspundă pentru asta.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *