Ministrul de Interne a fost prezent la depunerea jurământului noului prefect de Timiș!

Ministrul de Interne a fost prezent la depunerea jurământului noului prefect de Timiș!

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Liliana Oneț, noul prefect al județului Timiș a depus vineri, 10 ianuarie jurământul. La ceremonia de depunere a jurământului a participat și ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Sunt convins că doamna prefect este aici, în Timiș, un reprezentant al Guvernului României care-și va face datoria și va fi alături și împreună cu cetățenii din județul Timiș. Nu am venit să fac un bilanț, dar venind de la aeroport, mi-am adus aminte că într-una din ședințele trecute am aprobat indicatorii tehnico-economici pentru centura de sud a Timișoarei și noul racord la autostradă și cred că viitorul sună bine pentru județul Timiș și pentru Timișoara și doamna prefect va avea cel mai de succes și mai lung mandat de prefect al județului Timiș“, a declarat Marcel Vela.

Oneț a fost numită prefect al județului Timiș la începutul acestei săptămâni, după ce Eva Andreaș a decis să își dea demisia.

În 11 decembrie, Liliana Oneț a fost numită de către guvernul Orban subprefect al județului Timiș. Aceasta l-a înlocuit pe Cristian Franțescu. Liberala a mai ocupat funcția de subprefect în perioada 2012-2014, până în momentul în care s-a destrămat alianţa USL. Liliana Oneţ a fost numită pe post prin detaşare, de la CJAS Timiş.

Ziua de astăzi este pentru mine una încărcată de emoție. Încrederea arătată de Guvernul României prin această numire în funcția de Prefect al Județului Timiș mă onorează dar, în același timp, atrage după sine o responsabilitate imensă, de care sunt foarte conștientă. Deși am experiență în administrația publică, inclusiv prin faptul că am fost subprefect al județului, această funcție reprezintă o nouă provocare față de care mă simt datoare să răspund cu seriozitate, implicare și competență. Voi depune toate eforturile pentru a gestiona corespunzător atât activitatea curentă a Instituției Prefectului Județului Timiș, dar mai ales situațiile neprevăzute care, în mod inerent, vor apărea de-a lungul timpului, în județ. Avem câteva priorități concrete pentru acest an. Cea mai mare responsabilitate va fi organizarea alegerilor locale și parlamentare. Rezolvarea problemei fondului funciar din județ este, de asemenea, prioritară. După 30 de ani de la Revoluție, încă există situații nerezolvate, incerte, dificile și foarte multe procese pe rolul instanțelor de judecată. În calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, voi depune toate eforturile ca, împreună cu instituțiile implicate, să rezolvăm cu operativitate situațiile de urgență care ar putea apărea”, a spus Liliana Oneț, în discursul său.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *