Ministrul Agriculturii îi încurajează pe fermierii din Timiș ale căror culturi au fost afectate de secetă: “Dragnea vă transmite un gând bun și un salut de respect”

Ministrul Agriculturii îi încurajează pe fermierii din Timiș ale căror culturi au fost afectate de secetă: “Dragnea vă transmite un gând bun și un salut de respect”

- in Actualitate, Agricultura, Locale, Slider, Stiri
0
petru daea

Agitație mare sâmbătă, 26 august, în curtea Muzeului Satului Bănățean, unde invitat special al evenimentului Ziua Recoltei 2017 a fost ministrul Agriculturii. Petru Daea a fost primit cu pâine și pălinca, iar apoi condus într-o încăpere, pentru a semna mai multe diplome ce au fost oferite fermierilor din județul Timiș invitați la acțiune. Urcat pe scenă, la finalul programului de muzică populară, ministrul Agriculturii a aflat că fermierii din Timiș au mari probleme, pentru că seceta a afectat în special culturile de porumb și floarea soarelui.

Din cauza secetei, porumbul, soia și floarea soarelui au suferit și producțiile nu sunt pe măsura efortului pe care l-ați făcut, nu sunt pe măsura interesului pe care-l aveți față de cultură. Salut fermierii și le port respectul, pentru că ei sunt cei care sădesc prin sămânță, prin efortul, prin multe greutăți, sămânța prosperității în agricultura țării românești. Vă salut, stimați fermieri, cu respectul cuvenit. (…) Vreau să să vă transmit un gând bun și un salut de respect și de sprijin de la conducerea partidului, a domnului Liviu Dragnea, pentru că cu câteva zile în urmă i-am spus că trebuie să vin la Timiș, spunându-i că e o situație dificilă și trebuie să mă întâlnesc cu fermierii de aici. Mi-a spus să vă transmit că suntem conectați cu eforturile dvs. pentru a vă sprijini și a trece peste acest moment“, a explicat Petru Daea.

Potrivit ministrului Agriculturii, plata în avans a subvențiilor se va face începând cu data de 16 octombrie, în acest an, fermierii primind până la 70% din suma totală. Petru Daea a mai precizat că guvernul Tudose a alocat un miliard de euro pentru plata acestor subvenții pentru fermieri, dar și că este prima dată când agricultura a primit 2% din PIB. “Atât vom injecta în agricultură în perioada care urmează, în așa fel încât fermierii să aibă bani la timp pentru a putea efectua lucrările. Prezența mea aici este garanția că vom face ceea ce agriculturii din Timiș doresc și vom fi alături în acest moment mai greu“, a declarat Petru Daea.