Ministerul Sanatatii, sprijin pentru finalizarea noului corp al Spitalului de Copii din Timisoara

Ministerul Sanatatii, sprijin pentru finalizarea noului corp al Spitalului de Copii din Timisoara

- in Administratie, Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a dat asigurări miercuri, 16 ianuarie, că va sprijini financiar finalizarea lucrărilor la noul corp de clădire al Spitalului de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara. Ministrul Sănătății a și efectuat, miercuri seara, o vizită pe acest șantier, împreună cu primarul Nicolae Robu, cu care a negociat suma pe care Guvernul o va aloca în acest an.

Primarul Nicolae Robu a explicat că ar mai fi nevoie de 22 de milioane de lei pentru ca imobilul să poată fi finalizat în acest an și i-a cerut ministrului Sănătății să contribuie cu 20 de milioane de lei. “Având loc în mod firesc o negociere, am convenit ca doamna ministru să ne aloce 15 milioane lei de la bugetul Ministerului Sănătății, iar noi să asigurăm diferența de 7 milioane lei, sub angajamentul doamnei Ministru că Ministerul Sănătății va finanța achiziția echipamentelor medicale de ultimă oră prevăzute prin proiect. Eu mă declar mulțumit și promit solemn că cei 7 milioane lei vor fi plătiți efectiv de Primărie cel târziu până la finele lunii iulie 2019”, a explicat Robu.

Conform primarului Timișoarei, după ce noul corp de clădire va fi finalizat, va mai fi nevoie de încă 50 de milioane de lei pentru dotarea lui cu echipamentele necesare. Banii ar urma să vină de la Ministerul Sănătății. “Eu îmi doresc să terminăm acest spital cât de repede. Este vorba să ne pregătim pentru procesul de dotare, pentru că lucrările se vor termina. Când este vorba de investiții majore în sănătate, zona de pediatrie în mod deosebit, nu există problema bugetului”, a afirmat ministrul Sorina Pintea.