Ministerul Sanatatii, gafa uriasa. Catedrala din Timisoara, folosita fara cruci intr-un afis

Ministerul Sanatatii, gafa uriasa. Catedrala din Timisoara, folosita fara cruci intr-un afis

- in Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

Gafă uriașă făcută de Ministerul Sănătății. Reprezentanții instituției s-au gândit să folosească catedrala mitropolitană din Timișoara într-un afiș pro-vaccinare, postat pe Facebook, dar în care au șters crucile de pe turlele lăcașului de cult.

Mai mulți timișoreni și-au arătat revolta, pe rețelele de socializare, criticând decizia luată de Ministerul Sănătății.

Domnule ministru Vlad Voiculescu, este imorală întreaga campanie de denigrare a creștinismului pe care o duceți alături de colegii dumneavoastră speriați de Biblie (a se vedea zecile de ceremonii de depunere a jurământului, odată cu preluarea mandatelor de aleși locali sau parlamentari). Catedrala Mitropolitană din Timișoara este simbolul sacru al acestui oraș. Vă rog să terminați, odată pentru totdeauna, orice fel de încercare disperată de eliminare a însemnelor, obiceiurilor, sau a cuvintelor creștine! Ceea ce faceți este o formă gravă de fundamentalism, respectiv fundamentalism secularist. Iar orice urmă a acestui curent este extrem de nocivă pentru o societate. După 30 de ani, nu credeam că vom reîncepe lupta pentru apărarea valorilor noastre creștine. Vă avertizăm! Putem negocia multe, dar niciodată credința în Dumnezeu!“, a scris, pe Facebook, Ben Oni Ardelean, deputat PNL de Timiș.

De asemenea, și Arhiepiscopia Timișoarei a ținut să-și exprime un punct de vedere cu privire la afișul Ministerul Sănătății, prin intermediul unui comunicat de presă.

Arhiepiscopia Timișoarei își exprimă surprinderea și regretul față de postarea pro-vaccinare promovată de Ministerul Sănătății pe pagina sa oficială de Facebook, în care este reprezentată Catedrala mitropolitană din Timișoara fără crucile de pe turle. De altfel, nu este prima dată când catedrala noastră, emblemă a Timișoarei și a Banatului, este reprezentată fără crucile așezate pe turle, ca simbol al biruinței asupra răului și nu este prima dată când Centrul eparhial ia atitudine împotriva unor astfel de reprezentări grafice trunchiate. Pentru buna informare a opiniei publice precizăm, totodată, că lăcașul mitropolitan al Timișoarei apare în postarea Ministerului Sănătății fără acordul nostru, fapt pentru care adresăm factorilor responsabili din această înaltă instituție a statului solicitarea de a reface imaginea postată cu prezentarea completă și corectă a Catedralei mitropolitane din Timișoara, monument istoric și de arhitectură bisericească, apreciat la nivel național și internațional“, a transmis Arhiepiscopia Timișoarei.

Între timp, Ministerul Sănătății a modificat afișul, astfel că acum, pe pagina de Facebook a instituției, în afiș apare catedrala mitropolitană din Timișoara cu crucile pe turle.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *