Ministerul Educaţiei nu intervine în negocierile privind absorbţia universităţii corupte din Reşiţa de Universitatea de Vest din Timişoara. Care este motivul

Ministerul Educaţiei nu intervine în negocierile privind absorbţia universităţii corupte din Reşiţa de Universitatea de Vest din Timişoara. Care este motivul

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0
universitatea eftimie murgu resita

Reprezentanţii Universităţii de Vest din Timişoara, dar şi ai celei din Reşiţa, care a fost implicată într-un scandal de corupţie şi sexual, nu au ajuns încă la o concluzie finală privind fuziunea prin absorbţie a singurei instituţii de învăţământ superior din judeţul Caraş-Severin.

Şi Ministerul Educaţiei a aflat de neregulile petrecute la universitatea reşiţeană, motiv pentru care, de câteva zile, corpul de control al ministerului face verificări aici. În acelaşi timp, şi Universitatea de Vest din Timişoara face un audit la Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa.

“Domnul ministru nu poate unei dorinţe a părţilor într-un astfel de demers, pentru că Constituţia României prevede că universităţile pot să fuzioneze, pot să fie desfiinţate/înfiinţate printr-un ordin de ministru la un moment dat. Deci, doar va lua la cunoştinţă. Evident că sunt şi o serie de negocieri cu ministerul, pentru că trebuie să existe anumite sume compensatorii care să ajute o astfel de fuziune. Universitatea de Vest din Timişoara are un renume, o poziţie, un standard de calitate şi nu vom face rabat de la acest lucru printr-o astfel de fuziune. De aceea, nu suntem în situaţia de a prelua in integrum tot ceea ce înseamnă Universitatea “Eftimie Murgu”. Deci, trebuie să facem prima dată acolo o restructurare, o eficientizare, după care să existe această fuziune”, a declarat, ieri, Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara.

Şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care a fost prezent, ieri, la Timişoara, a recunoscut că nu poate interveni în negocierile celor două universităţi din vestul ţării.

“Nu putem decât să respectăm deciziile celor două universităţi. Se va întâmpla ceea ce vor dori cele două instituţii să se întâmple. Noi susţinem dezvoltarea învăţământului superior, înţelegând că în Reşiţa, peste 90 % din studenţi provin din zonele limitrofe, studenţi care nu ar avea acces la educaţie superioară în altă parte. Îmi exprim deplina încredere că în eventualitatea în care cele două universităţi vor valida fuziunea, învăţământul superior nu va avea de suferit, ci se va dezvolta atât în Timişoara, cât şi în Reşiţa”, a declarat ministrul Educaţiei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *