Ministerul Educației a semnat ordinul privind înființarea Liceului Teologic Ortodox, la Timișoara

Ministerul Educației a semnat ordinul privind înființarea Liceului Teologic Ortodox, la Timișoara

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0

Școala ortodoxă privată din Timișoara devine una de stat stat. În această săptămână, ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, a semnat ordinul prin care se acordă autorizația de funcţionare provizorie și se înființează Liceul Teologic Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul” din municipiul Timișoara.

Potrivit ordinului de ministru din 3 august, începând cu anul școlar 2018 – 2019, elevii interesați vor avea posibilitatea de a studia în cadrul Liceului Teologic Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul” la profilul Teologic – specializarea „Teologie ortodoxă”, la profilul Umanist – specializările „Filologie” și „Științe sociale”, precum și specializarea „Științe ale naturii” – la profilul Real. Cursurile se vor desfășura la nivelurile de învăţământ primar, gimnazial, liceal, în limba română, la forma de învăţământ cu frecvență.

Înfiinţarea Liceului Teologic Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul” a fost aprobată prin ordin de ministru, în urma parcurgerii procesului de evaluare în vederea acreditării de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP), în temeiul prevederilor OUG nr. 75/2005 privind asigurarea calităţii educaţiei, așa cum a fost modificată prin OUG nr. 48/2018 privind drepturile elevilor şcolarizaţi în unităţi de învăţământ înfiinţate în procesul de organizare a reţelei şcolare“, a transmis Ministerul Educației Naționale.

Liceul își desfășoară activitatea în vechea locație, adică clădirea fostei Școli Generale Nr. 9, aflată pe B-dul Liviu Rebreanu din Timișoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *