Mini Untold la Bastionul Maria Theresia din Timișoara

Mini Untold la Bastionul Maria Theresia din Timișoara

La Timișoara se pregătește un eveniment grandios de Revelion, pentru a marca intrarea în anul Capitalei Europene a Culturii.

Așadar, între 29 decembrie și 2 ianuarie, timișorenii și turiștii se vor bucura de Festivalul Luminii, un spectacol extraordinar de lumini, proiecții artistice, artificii și jocuri de lasere.

Evenimentul este finanțat de Consiliul Județean Timiș, prin Muzeul Național al Banatului, fiind parte a programului dedicat anului 2023.

Punctul culminant va fi în noaptea dintre ani, când va urca pe scenă artistul spaniol Danny Avila, unul dintre cei mai cunoscuți dj-i din Europa, alături de Prophecy, DJ Dark și Alex Super Beats. Cu puțin înainte de ora 00.00, timișenii se vor putea bucura de un show senzațional produs de olandezii Directed Shows, aceeași ce au produs cele mai inedite momente de la festivalurile internaționale de renume, precum și la Untold și Neversea. Apoi, în prima zi din an, în 1 ianuarie, timișorenii vor cânta și dansa alături de Dirty Nano, John Trend și Jay Ko”, informează CJ Timiș.

De asemenea, în cele cinci zile, cei care trec prin zona Unirii – Bastion vor parcurge un traseu spectaculos, pe clădirile emblematice ale orașului putând fi admirate instalații new media, video mapping și light design. Punerea în scenă artistică a clădirilor și străzilor duc vizitatorii într-o lume misterioasă și magică. „Drumul luminii”, de la Muzeul de Artă până la Bastionul Maria Theresia, va fi construit cu instalații luminoase ale artiștilor naționali și internaționali.

Pentru Timișoara, lumina este emblematică. Să nu uităm că orașul nostru devenea în anul 1884 primul din Europa iluminat electric. Festival of Lights marchează trecerea în anul 2023, anul în care Timișoara devine Capitală Europeană a Culturii și este o argumentare avangardistă a măiestriei Timișoarei în prevederea viitorului, setarea trendurilor culturale și nu numai”, a spus Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *