Mii de spectatori la Festivalul de Opera si Opereta din Parcul Rozelor FOTO

Mii de spectatori la Festivalul de Opera si Opereta din Parcul Rozelor FOTO

- in Cultura, Locale, Slider, Social, Stiri
0

Festivalul de Operă și Operetă, care a ajuns în acest an la ediția cu numărul XVIII-a, s-a bucurat de un succes răsunător. Opera Națională Română din Timișoara anunță că la evenimentul care s-a desfășurat în weekend în Parcul Rozelor au participat peste 4.500 de persoane.

Publicul a putut urmări două spectacole de operă, „Aida” și „La Traviata” de Giuseppe Verdi, și opereta „Văduva veselă” de Franz Lehàr. Toate cele trei spectacole din cadrul acestei ediții au fost vizionate gratuit de către public.

Spectacolele din 25 – 26 – 27 august au fost susținute de artiștii Operei Naționale Române din Timișoara (soliștii vocali și de balet, orchestra, corul și ansamblul de balet) alături de artiștii invitați: tenorul Eusebiu Huțan – solist al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca și dirijorii: Ciprian Teodorașcu de la Opera Națională București și David Crescenzi de la Opera Națională Română din Cluj-Napoca. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei ediții: artiștii talentați care ne-au învăluit cu măiestria lor muzicală și scenică, echipa tehnică și organizatorică și bineînțeles, publicului nostru drag pentru că ați fost alături de noi împărtășind bucuria acestor momente magice. Ne bucurăm că suntem înconjurați de o comunitate atât de vibrantă și dedicată muzicii”, a transmis Opera Națională Română din Timișoara.

Festivalul de Operă și Operetă este un eveniment finanțat de Ministerul Culturii și Consiliul Județean Timiș prin programul TimCultura 2023, în parteneriat cu Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, Asociația „Timișoara 2023”, și cu sprijinul ISU Timiș și a Inspectoratului de Jandarmi Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *