Mii de reclamații ale locuitorilor din vestul țării la Protecția Consumatorilor

Mii de reclamații ale locuitorilor din vestul țării la Protecția Consumatorilor

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0
sorin susanu

Activitate intensă pentru Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Vest în primele șase luni de mandat ale lui Claudiu Sorin Susanu. Noul șef al instituției va mai rămâne în funcție pentru o perioadă de cel puțin jumătate de an, iar astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, a prezentat cele mai importante rezultate obținute.

Astfel, în primul semestru al acestui an au fost aplicate amenzi în valoare de 4,4 milioane de lei unor societăți comerciale. De asemenea, mărfuri neconforme în valoare de 2,4 milioane de lei au fost retrase de la comercializare.

Totodată, a fost depus și un număr important de reclamații din partea cetățenilor din vestul țării, aproape 2.300 de sesizări.

Claudiu Sorin Susanu a mai precizat că a emis 257 de decizii, prin care s-au aplicat măsuri de oprire a activității unor firme sau distrugere de produse. Dintre acestea, aproape 200 s-au referit la suspendarea activității, din cauza neregulilor prea mari descoperite.

“Anul trecut discutăm de nicio decizie emisă, comparativ cu aproape 260 de decizii din mandatul meu. Este o abordare diferită a mea, care cred că este și eficientă”, a precizat șeful CRPC Regiunea Vest.

De asemenea, valoarea despăgubirilor primite de consumatori de la agenții economici se ridică la aproape 560.000 de lei.

“Aceste șase luni vor continua cu încă un mandat de șase luni în care voi coordona activitatea regiunii, respectiv patru județe, pentru că doresc să duc la bun sfârșit tot ce am început. Au fost evaluați și comisarii șefi adjuncți, iar unele rezultate sunt nesatisfăcătoare”, a adăugat Claudiu Sorin Susanu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *