Mii de pelerini, la cea mai veche așezare monahală din vestul țării. Vezi ce slubje speciale au loc și LEGENDE ascunde mănăstirea Bodrog

Mii de pelerini, la cea mai veche așezare monahală din vestul țării. Vezi ce slubje speciale au loc și LEGENDE ascunde mănăstirea Bodrog

- in Actualitate, Locale, Stiri
0

slujba bodrog

Mii de pelerini au venit în pelerinaj la mănăstirea Hodoş-Bodrog din judeţul Arad, unul dintre cele mai mari locuri de pelerinaj ortodox din vestul ţării. Încă din ajunul marelui praznic al Adormirii Maicii Domnului, călugării şi preoţi oficiază slujbe religioase şi parcurg, împreună cu mii de credincioşi, Drumul Crucii, scrie aradon.ro. Şi tot ca o tradiţie, mii de credincioşi au rămas peste noapte, sub cerul liber, în curtea mănăstirii, care poarte Hramul Sfintei Maria.

Hodoş-Bodrog este considerată cea mai veche aşezare monastică din ţara noastră, cu viaţă monahală neîntreruptă. Prima atestare documentară a mănăstirii datează din anul 1177, iar informaţiile unor istorici vorbesc despre existenţa unor călugări greci încă din secolul al XI-lea. Tradiţia spune că mănăstirea a luat fiinţă după ce un taur din turma unui păstor a scos cu coarnele din pământ Icoana Maicii Domului cu Pruncul Iisus, icoană făcătoare de minuni. Exact pe acel loc, credincioşii au construit o biserică, unde şi astăzi se mai păstrează Icoana.

Pentru a confirma datele tradiţiei, se mai păstrează încă, în biserica mănăstirii, capul taurului care a descoperit Icoana, precum şi Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *