Mii de credincioşi timişoreni au fost prezeți la Slujba de Înviere, la Catedrala Mitropolitană

Mii de credincioşi timişoreni au fost prezeți la Slujba de Înviere, la Catedrala Mitropolitană

- in Locale, Slider, Social, Stiri
0

Mii de credincioşi timişoreni prezeți la Slujba de Înviere, la Catedrala Mitropolitană, sâmbătă, 15 aprilie, la ora 24.00, s-au făcut părtaşi minunii dumnezeieşti ce are loc în fiecare an la Mormântul Domnului, primind Sfânta Lumină.

Aceștia au primit lumina chiar de la ÎPS Ioan, mitropolitul Banatului. Mesajul Chiriarhului a adresat celor prezenţi a fost cu privire la importanţa Marelui Praznic al creştinătăţii şi la bucuria adusă în lume de Mântuitorul Hristos, odată cu Învierea Sa din morţi . “Azi prăznuim Învierea Domnului și întoarcerea lui Adam în Rai. Doamne, ajută-ne și nouă să ne întoarcem de pe cărările păcatului pe cărarea Raiului! Să iertăm, să mângâiem și să cercetăm în această zi și mormintele goale ale sărăciei fraților noștri. Femeile mironosițe au găsit Mormântul gol și giulgiurile zăcând. Lângă noi sunt atâtea morminte goale ale sărăciei și în ele nu zac decât giulgiurile sărăciei și ale nepăsării noastre față de frații mai mici ai lui Hristos. Oare câți au înțeles cuvintele Sfântului Ioan Botezătorul atunci când grăia mulțimilor despre împărțirea hainei tale cu semenul tău?!  Bucata ta de pâine, pe care o împarți cu semenul tău sărac, se preface în tămâia bine mirositoare. Mireasma acestei tămâi ajunge la Dumnezeu. Mângâie și iartă -aceasta este lucrare dumnezeiască. „Să iertăm toate pentru Înviere‟ ne îndeamnă minunatele cântări pascale. Cel ce iartă poate privi în Sus, spre Cer. Și „să zicem: Fraților! și celor ce ne urăsc pe noi”. Hristos ne cheamă azi pe toți să fim frați întru El. Iată o chemare la frăție sfântă în Hristos.  Iubiți frați, să iertăm azi mai mult ca oricând, frăția noastră creștină apărându-o de dezbinare, căci Dumnezeu adună, iar cel rău dezbină. Rog pe Bunul Dumnezeu, pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos ca acum, când a ieșit din mormântul care fusese pecetluit, să-i cerceteze cu harul Său cel sfânt pe frații noștri din spitale, din închisori, pe cei singuri și nemângâiați și pe cei ce stau sub cerul liber. Bucuria Maicii Domnului, a femeilor mironosițe și a Sfinților Apostoli să ajungă azi și în familiile dumneavoastră. Păstrați în fântâna cu dor această bucurie sfântă ca să vă fie mângâiere în zi de necaz și de grea încercare.
Doamne, binecuvântează crestele Carpaților și holdele de grâu să fie pace și pâine în țară!  Doamne, credem că Tu ai înviat! Înviază-ne și pe noi! Doamne, vom mărturisi Învierea Ta fiilor acestui neam și vom lăsa legământ ca ei să fie mărturisitori ai Învierii Tale până la sfârșitul veacurilor.  Sfinților Îngeri, duceți în Cer, înaintea lui Dumnezeu Tatăl, această veste: Românii au mărturisit azi că Fiul Tău Hristos a înviat!”. Şi în acest an, prin purtarea de grijă a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, mai multe eparhii din ţară, printre care şi Arhiepiscopia Timişoarei, s-au împărtăşit de Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, adusă de o delegaţie a Patriarhiei Române.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *