Migranți depistați la granița cu România

Migranți depistați la granița cu România

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Polițiștii de frontieră Oravița au depistat 12 cetățeni din Irak, care intenționau să intre ilegal în România. Totul s-a întâmpla azi noapte când oamenii legii au declanșat o acțiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, au fost depistați migranții, trei bărbați, cinci femei și patru copii. Aceștia au fost preluați și transportați la sediul instituției pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni irakieni, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, iar copiii între 1 şi 17 ani. Persoanele în cauză au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia cu intenția de a ajunge în țări din vestul Europei.

“În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun. Totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie”, transmite Nicola Petre, purtător de cuvânt al I.T.P.F. Timişoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *