Migranți însoțiți de călăuze, prinși de polițiștii de frontieră, la Cruceni

Migranți însoțiți de călăuze, prinși de polițiștii de frontieră, la Cruceni

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0

Poliţiştii de frontieră din Cruceni au depistat şase cetăţeni din India şi doi din Pakistan care intenționau să ajungă ilegal în vestul Europei, cu sprijinul a doi români. Cele două călăuze sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Duminică, în baza unei informaţii deţinute la nivelul sectorului, poliţiştii de frontieră din Cruceni au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă, au identificat și oprit în localitate două autoturisme conduse de doi cetăţeni români, în vârstă de 31, respectiv 37 de ani.

La verificările efectuate asupra celor două mijloace de transport, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că în interiorul mașinilor se mai aflau, în total, opt cetățeni străini. Având suspiciuni cu privire la scopul prezenţei în zona de frontieră, persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituţiei pentru cercetări unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei opt pasageri sunt cetăţeni din India şi Pakistan, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 34 de ani.

La cercetări, cetăţenii străini au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia, pe jos, și apoi preluaţi, pe rând, de către cele două călăuze, din apropierea graniţei cu statul vecin, intenţionând să ajungă în Timişoara, cu ajutorul acestora.

“În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi de trafic de migranţi, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun”, transmit polițiștii de frontieră Timișoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *