Miercuri se decide daca se repeta alegerile pentru Primaria Timisoara. Fritz nu are domiciliul pe Bega

Miercuri se decide daca se repeta alegerile pentru Primaria Timisoara. Fritz nu are domiciliul pe Bega

- in Actualitate, Locale, Slider, Stiri
0

Dominic Fritz nu are domiciliul la Timişoara, ci doar rezidența. A fost unul dintre lucrurile invocate in cele trei contestații împotriva lui Dominic Fritz, ales în urmă cu o lună primarul Timișoarei. Magistrații Tribunalului Timiș au amânat pe miercuri luarea unei decizii pentru o eventuală invalidare a candidaturii lui Fritz ca primar al Timișoarei.

Contestatarii susțin că Friz nu ar fi avut dreptul să candideze pentru că nu are domiciliul stabil la Timișoara,  ci doar rezidență. La dosar, avocatul lui Dominic Fritz a depus un certificat de rezidență în Timișoara valabil din 18.04.2019. Actul ar expira chiar în timpul mandatului lui Fritz, pe 17.04.2024.

“Consider că alegerea d-lui Dominic Samuel Fritz în funcția de Primar al Municipiului Timișoara s-a făcut cu încălcarea Legii 115 / 2015 și a Constituției României, el neavând dreptul de a candida în unitatea administrativ-teritorială Timișoara, câtă vreme nu are domiciliul în Timișoara, așa cum o cere legea și nici măcar rezidență permanentă în Timișoara, cum, în opinia mea, s-ar putea accepta prin asimilare la limită”, se arată în contestația făcută de avocatul Adrian Popescu, candidat și el la funcția de primar al Timișoarei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *