MFP continuă Programul TEZAUR cu a cincea emisiune de titluri de stat pentru populație

MFP continuă Programul TEZAUR cu a cincea emisiune de titluri de stat pentru populație

- in Economie, Locale, Stiri
0

Începând de luni, 3 iunie, în cadrul Programului TEZAUR, Ministerul Finanțelor Publice va lansa o nouă emisiune de titluri de stat destinate exclusiv populației, cu scadențe la 1, 2, 3 și 5 ani și dobânzi anuale de 3,5%, 4%, 4,5% și, respectiv, 5%. Veniturile aferente sunt neimpozabile.

Titlurile de stat pot fi cumpărate: în perioada 03 – 28 iunie de la unitățile operative ale Trezoreriei Statului; în perioada 03 – 27 iunie prin rețeaua de oficii poștale ale Companiei Naționale Poșta Română, din mediul urban; iar în perioada 03 -26 iunie 2019 din mediul rural. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.

Titlurile de stat sunt în forma dematerializată și au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea, în perioada de subscriere, a unei cereri de anulare. Ulterior, subscrierile sunt irevocabile și nu mai pot fi anulate.

După incheierea perioadei de subscriere, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur  se pot răscumpăra anticipat sau poate fi transferat dreptul de proprietate al acestora, în baza unei cereri care trebuie depusa cu 60 de zile lucratoare înainte de data de plata a dobanzii sau a valorii nominale aferente unei emisiuni.

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea.

Emiterea titlurilor de stat pentru populație va continua pe parcursul anului 2019. În fiecare lună perioada de subscriere si maturitățile vor fi stabilite în funcție de interesul manifestat de investitori.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *