Meteorologii anunță că de luni vin ploile în vestul țării

Meteorologii anunță că de luni vin ploile în vestul țării

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri, Utile
0
ploi

Se schimbă vremea în vestul țării, începând de mâine. Administrația Națională de Meteorologie anunță că sunt așteptate ploi consistente până în data de 9 februarie.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie, pe arii mai extinse în cursul zilei de luni (8 februarie), când îndeosebi în vest, nord-vest, precum și în zona de munte, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp. La munte, la altitudini mai mici de 1800 m, ploile vor determina topirea parțială a stratului de zăpadă. Vântul va prezenta intensificări în zona de munte, cu viteze mai mari în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 80 km/h, iar local și temporar și în celelalte regiuni, în general cu viteze de 40…60 km/h. Pe crestele montane și, trecător, în nordul Moldovei zăpada va fi spulberată“, a informat ANM.

Cu toate că va ploua, temperaturile vor fi ridicate, termometrele arătând și 14 grade Celsius. Însă, începând de joi, vremea se va răci, astfel că pe timpul nopții vom avea, în Timișoara, și -8 grade Celsius.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *