Mesajul Mitropolitului Banatului, după ce Timişoara a câştigat titlul de Capitală Culturală Europeană 2021: “Capitala Martirilor”

Mesajul Mitropolitului Banatului, după ce Timişoara a câştigat titlul de Capitală Culturală Europeană 2021: “Capitala Martirilor”

- in Locale, Slider, Social, Stiri
0
mitropolitul banatului

Mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan, consideră că Timişoara este capitala martirilor, după ce a aflat că oraşul de pe Bega a câştigat titlul de Capitală Culturală Europeană 2021, vineri.

“Omul se naște o singură dată în viață. O Țară se naște de mai multe ori. Ultima dată, România s-a născut la Timișoara. Nu s-a născut din stâncă, ci din cenușa și sângele martirilor din Timișoara. Și astăzi trandafirii din Timișoara sunt roșii, căci se hrănesc încă din sângele cald al martirilor. Tot aici au lăstărit primii muguri ai democrației românești. Atribuirea titlului onorific de „Capitală Culturală Europeană“ acestei cetăți ar însemna pentru locuitorii ei o floare a recunoștinței pentru martirii ei. Acești martiri au visat și au luptat pentru ca România să-și recapete locul pe harta Europei. Cred că Europa merită să aibă o Capitală Culturală întemeiată de martiri”, consideră Mitropolitul Banatului.

Cuvântul Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan a fost rostit la 12 septembrie, la Timişoara, înaintea juriului de la Comisia Europene.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *