Meniu îmbelşugat de Paşte pentru bolnavii de la Spitalul Municipal, dar fără carne de miel

Meniu îmbelşugat de Paşte pentru bolnavii de la Spitalul Municipal, dar fără carne de miel

- in Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

Bolnavii internaţi la Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara vor avea unul dintre cele mai îmbelşugate meniuri cu prilejul Paştelui 2016, dar cu o mică schimbare.

Delicioasele preparate culinare vor fi pregătite pe bază de carne de curcan, în primul rând, nu pe carne de miel. Meniul va cuprinde fripturi, ciorbe de legume, tradiţionalele sărmăluţe, ouă roşii şi cozonac.

Dr. Olimpia Oprea, manager spitalului, a explicat că nu se mai servesc preparate pe bază de carne de miel pacienţilor, fiindcă acesta este mult prea grea pentru digestia bolnavilor. În schimb, carnea de curcan este foarte uşoară şi mai uşor de digerat pentru o persoană suferindă. În schimb, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, se respect meniul tradiţional cu fripuri şi sarmale, ciorbe ouă roşii şi cozonac, dar în funcţie de fiecare bolnav.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *