Memorialul Revoluției de la Timișoara -31 ani. Programul evenimentelor

Memorialul Revoluției de la Timișoara -31 ani. Programul evenimentelor

- in Locale, Social, Stiri
0

Asociaţia Memorialul Revoluției din Decembrie 1989 Timișoara organizează un program amplu de manifestări cultural-religioase, pentru a comemora 31 de ani de la evenimentele eroice care au dus la eliberarea țării de sub regimul comunist.

Astfel, în data de 11 decembrie, la ora 12,00 la sediul Asociației Memorialul Revoluției, strada Popa Șapcă Timișoara, va avea loc lansarea ultimelor patru cărți apărute la Editura Memorialul Revoluției, coordonator Gino Rado.

Este vorba de volumul După 30 de ani, Moștenirea otrăvită a comunismului; revista Memorial 1989, numerele 25 și 26 și  Buletinul Științific și de Informare nr. 2, o culegere de texte traduse în limba germană (texte din revista Memorial 1989, nr.11-20).

Iată care sunt celelalte manifestări:
16 decembrie:
Ziua Porților deschise la Memorialul Revoluției între orele 8,00 – 18,00. Cu acest prilej se primesc oaspeţi, revoluţionari, lideri politici, personalităţi de prim rang în vizită.

18 decembrie:
Se organizează un pelerinaj la Monumentele dedicate Eroilor pe locurile unde au căzut Martirii timișoreni. Pelerinajul va începe la ora 10,00 la Memorialul Revoluției, cu o slujbă de pomenire ținută în Capela Eroilor Revoluției, apoi între 10.30-13 se va pleca pe traseul stabilit, la monumentele Eroilor, unde se vor depune coroane de flori şi se vor aprinde lumânări.

La ora 15 vă așteptăm la prezentarea expoziției Noi nu uităm, Remind Mapping 89, curator Alina Szatmari. Evenimentul va avea loc la Galeria 89, din incinta Memorialului Revoluției.

19 -21 decembrie:
Urmaşii şi membrii familiilor îndoliate vor face un Pelerinaj la Bucureşti „Pe urmele martirilor şi a Cenuşii Eroilor timişoreni” dispăruţi în Revoluţia din Decembrie 1989. Se vor depune coroane în Piaţa Universităţii, la monumentul din Piaţa Victoriei, la Crematoriul „Cenuşa”, la Cimitirul Eroilor Tineri şi la Popeşti-Leordeni, unde se va oficia o slujbă de pomenire la Biserica monument de lângă gura de canal Castaforum (locul în care s-a aruncat cenuşa Eroilor Martiri timişoreni dispăruţi în Revoluţia de la Timişoara). Programul poate prevedea și alte evenimente comemorative.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *